ZF 24

CFR Marfa, greu de vandut pentru mai mult de 500 milioane de euro

21.08.2009, 10:46 15

Anuntata de ministrul Radu Berceanu pentru finele anului viitor, privatizarea operatorului national de transport feroviar de marfuri se va face pentru cel mult 500 milioane de euro, sustin reprezentantii Asociatiei Industriei Feroviare (AIF), citati de Gandul. Si asta numai dupa ce societatea se va pune cat de cat pe picioare, pentru ca in prezent se confrunta cu un adevarat dezastru financiar.

"Piata europeana a transporturilor de marfuri este liberalizata, iar acum se construieste un sistem feroviar la nivel comunitar, in care conteaza operatorii care au capacitatea de a transporta pe distante cat mai mari, ceea ce nu este cazul CFR Marfa. Pe de alta parte, este mai rentabil din punct de vedere economic ca o societate feroviara din Vestul Europei sa vina sa opereze direct, cu vagoanele sale, in Romania. Printre altele, scapa si de problema sindicatelor. De aceea, cred ca statul nu va incasa mai mult de 500 milioane de euro", a declarat secretarul general al AIF, Stefan Roseanu.

Despre valoarea pe care spera ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sa o obtina din vanzarea CFR Marfa si cum arata realitatea de la fata locului cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO