ZF 24

CEZ: Cum s-a ajuns la împuşcături în problema parcului eolian de la Cogealac

27.07.2010, 14:05 77

In cursul zilei de ieri 100 de persoane dintre care doar cativalocalnici din Cogealac, restul fiind din alte sate dobrogene, audeclansat un atac asupra parcului eolian pe care cehii de la grupulenergetic ceh CEZ il construiesc in comuna.

"Agresorii au avariat gardul de protectie si au inceput saarunce cu pietre. Compania de securitate a tras 3 focuri deatentionare in aer si le-au cerut verbal localnicilor sa plece.Acestia au inceput din nou sa arunce cu pietre si au incercat saintre in perimetrul pazit. In acest moment, firma de paza a tras cugloante de cauciuc dupa care au fost chemate fortele DIAS. Potrivitcompaniei de securitate, angajatii au actionat conform planuluiagreat cu Politia Constanta. Politia a inceput sa faca audieri.Deocamdata nu se cunosc rezultatele anchetei", au declaratreprezentantii CEZ Romania.

Potrivit acestora, printre persoanele ranite de gloantele decauciuc se afla si viceprimarul din Cogealac.

"Intentia celor 100 de oameni adunati era aceea de a oprilucrarile la parcul eolian din Cogealac. Nu sunt pagube in afaragardului de protectie. In total, in acest conflict au fostimplicati 15 oameni din partea firmei de securitate", au maiprecizat reprezentantii CEZ.

Patru persoane au fost rănite, luni, în localitatea Cogealac dinjudeţul Constanţa, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urmaunui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şiangajaţii unei firme de pază a societăţii care amplasează centraleeoliene.

Cehii spun ca acum au toate avizele necesare pentru constructiaparcului eolian care la final va avea 101 de turbine eoliene si cafirma nu mai are nevoie de niciun document din parteaprimariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO