ZF 24

Cenusareasa Uniunii Europene, Bulgaria, laudata de Wall Street Journal pentru deciziile de austeritate luate de ministrul de Finante tehnocrat

07.09.2009, 13:06 21

Noul guvern al Bulgariei a reusit sa reduca cheltuielile in mod drastic, ratingul de tara crescand pe fondul politicilor economice ale ministrului de finante, Simeon Djankov, fost economist in cadrul Bancii Mondiale, se arata intr-un articol al publicatiei economice Wall Street Journal.

Guvernul, condus de premierul Boyko Borisov, s-a format dupa castigarea alegerilor parlamentare in iulie, dupa ce partidul aflat acum la guvernare a promis reducerea efectelor recesiunii si a nivelului coruptiei, promisiuni care au dus si la deblocarea de fonduri de 1,56 miliarde dolari puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Djankov a reusit sa inghete salariile bugetarilor si pensiile, reducand in acelasi timp valoarea proiectelor de investitii si cheltuielile guvernamentale cu 15%. Toate acestea au dus la o reducere a deficitului bugetar al Bulgariei cu 81% la 76,5 milioane dolari in august, de la 412 milioane dolari in iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO