ZF 24

Carmen Radu, KD Pensii: Mai investim 10 mil. euro

27.09.2007, 11:31 22

Grupul sloven KD intentioneaza sa isi dubleze investitia in compania de pensii la 20 de milioane de euro in urmatorii cativa ani, potrivit directorului general al KD Fond de Pensii, Carmen Radu.

"Pana acum, investitia se ridica la 10 milioane de euro, urmand ca in perioada urmatoare, in functie de realizari, sa se mai investeasca aceeasi suma", afirma Radu.

KD administreaza un fond de pensii obligatorii si are ca tinta o cota de piata de 5% pana la sfarsitul anului . Compania estimeaza ca va ajunge la active de circa 150 de milioane de euro peste cinci ani. "Dupa estimarile noastre si planul financiar pe care l-am facut, cred ca vom obtine profit peste 5-7 ani", spune directorul general al KD Fond de Pensii.

In urmatoarea perioada, KD Pensii ar putea intra si pe piata pensiilor facultative.

"Aceasta decizie se va lua la inceputul anului 2008, dupa ce se vor inchide bilanturile pentru 2007, dar eu cred ca vom avea si pensii facultative", sustine Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO