ZF 24

Bulgaria spune ca nu mai intra anul acesta in camera de asteptare pentru euro din cauza deficitelor mari: "Am mintit UE fara sa vrem"

09.04.2010, 16:15 27

Primul-ministru bulgar Boriko Borisov a anuntat vineri caBulgaria va renunta oficial la intrarea in calendarul ERM-2 anulacesta, dupa ce deficitul bugetar real a fost mai ridicat decat celraportat din cauza unor achizitii nebugetate, oficialul recunoscandca a "mintit" involuntar UE in privinta calendarului de pregatirepentru aderarea la moneda unica, scrie Reuters.

"Renuntam oficial la planurile de solicitare a intrarii in ERM-2deoarece ar fi insultatoare, tinand cont de acest deficit. Practic,am mintit colegii din UE privind stadiul de pregatire in care neregasim pentru zona euro, fara a avea cunostinta despre aceastacapcana", a declarat Borisov.

Borisov, al carui cabinet a preluat puterea in iulie 2009, aaratat ca fostul guvern, condus de socialisti, a incheiat zeci decontracte de achizitii nebugetate pana acum si care umfla deficitulbugetar pentru anul trecut la 3,7% din Produsul Intern Brut (PIB),de la nivelul raportat anterior de 1,9% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO