ZF 24

BRD a făcut profit de 3 mil. euro în trei luni

Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

07.05.2013, 20:28 756

BRD, a doua bancă locală după active, a înregistrat un profit net de 13 milioane de lei (3 mil. euro) în primele trei luni, cu 84% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care provizioanele de risc au continuat să preseze rezultatul băncii, iar veniturile au fost mai mici.

WikiZf: Profilul BRD

Veniturile nete au scăzut cu mai mult de 10%, până la 687 milioane de lei (157 mil. euro), pe fondul perfor­manţelor slabe în zona încasărilor din dobânzi. Veniturile mai mici din dobânzi vin în contextul în care portofoliul de credite s-a redus cu un punct procentual faţă de luna decembrie şi a ajuns la 35 miliarde de lei (7,9 mld. euro).

„Venitul net bancar a fost influenţat în principal de o evoluţie negativă a marjei nete de dobândă, care a fost determinată de efecte negative de volum, structură şi evoluţie a dobânzii“, au explicat reprezentanţii BRD.

BRD a revenit pe profit în primele trei luni după un an 2012 dificil, în care a raportat o pierdere de 322 milioane de lei (72 mil. euro) din cauza deteriorării portofoliului de credite.

BRD avea după primele trei luni active totale de 45,3 miliarde de lei (10,3 mld. euro), nivel corespunzător unei cote de piaţă de circa 12,5%. Activele s-au redus cu aproape 5,5% în primul trimestru. Banca avea la sfârşitul lunii martie o rată de solvabilitate de 14,1%, confortabil peste nivelul de 10% cerut de BNR.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO