ZF 24

BRD şi Swiss Capital vor intermedia listarea Complexului Energetic Oltenia

BRD şi Swiss Capital vor intermedia listarea Complexului...

Autor: Carol Dan

29.04.2013, 09:00 800

Asocierea dintre BRD - Groupe Société Générale şi Swiss Capital va intermedia oferta publică primară de vânzare pe bursă a unui pachet de 12% din capitalul producătorului de energie Complexul Energetic Oltenia. Consorţiul, singurul ofertant pentru derularea operaţiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% şi admiterea la tranzacţionare a titlurilor, prin emisiune de acţiuni, potrivit Ministerului Economiei. Din acest pachet, Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al producătorului de energie, va avea dreptul să subscrie 3,29%, pentru menţinerea participaţiei.

Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 mld. lei. Statul deţine prin Ministerul Economiei 77,17% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea deţine 21,53% din titluri. Producătorul de energie a fost înfiinţat anul trecut prin fuziunea complexurilor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Guvernul a convenit iniţial cu Fondul Monetar Internaţional să listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar până în luna octombrie a anului în curs să vândă pachetul majoritar de acţiuni către un investitor strategic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO