ZF 24

Bogdan Tănase, medic: Cred că nimeni nu s-a uitat la pansamentele pacientului de la Arşi 24-48 ore

Bogdan Tănase, medic: Cred că nimeni nu s-a uitat la...

Autor: Mediafax

14.07.2016, 17:49 328

Larvele din rana de la ureche a pacientului de 77 de ani de la Spitalul de Arşi ar fi avut nevoie de 24 - 48 de ore pentru a ajunge la dimensiunile care se văd în înregistrarea postată pe site-ul tolo.ro. Asta ar înseamna că pansamentele nu i-au fost verificate de personalul medical în acest timp, a explicat medicul Bogdan Tănase la Gândul live.

„24-48 de ore trebuiau să treacă pentru ca viermii să se dezvolte atât, asta înseamnă, pentru mine, că nimeni nu s-a uitat la pansamentele lui timp de 24-48 de ore, fiindcă asta nu se dezvoltă peste noapte”, a spus Tănase.

În ceea ce priveşte cazul în sine, doctorul spune că „nu este o emblemă a spitalelor din România ce s-a întâmplat, dar e clar că în unele spitale sunt probleme mari care necesită rezolvări radicale. Şi eu sunt curios să ştiu în câte spitale mai sunt astfel de cauze”, a declarat el.

Din partea ministrului Sănătăţii, Tănase spune că se aştepta la mai multă fermitate. Acesta a precizat că medicii ezită să vorbească despre situaţia din sistem de teama repercursiunilor.

„De ce ar vorbi medicii când văd că în urma a ceea ce spun ei nu se modifică nimic, riscă să rămână fără o slujbă pentru care au muncit foarte mult. Măsurile represive pot fi destul de dure, până la desfacerea contractului de muncă. Au fost cazuri de oameni care au vorbit, cum a fost la Pantelimon şi sincer, nu am văzut să se fi întâmplat nimic”, a explicat acesta.

În ceea ce priveşte cazul transfuziei greşite primite de o pacientă la acelaşi spital, Tănase spune că aceste accidente au loc foarte rar, iar în cariera lui a văzut numai un singur caz.

El a mai explicat că pentru prevenirea unor astfel de situaţii, ar trebui adaptate protocoalele existente la situaţia spitalelor din România, care se confruntă cu alt gen de lipsuri decât spitalele din Occident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO