ZF 24

Becali a participat cu 15,6 mil.lei la majorarea capitalului Avicola Iasi

04.01.2008, 18:49 10

Capitalul social al Avicola Iasi a fost majorat cu peste 15,6 milioane lei, la 29,4 milioane lei, 99,9% din suma reprezentand aportul actionarului majoritar, George Becali, prin conversia unor creante reprezentand investitii realizate in cadrul firmei, informeaza Mediafax.

Majorarea a fost aprobata de actionari in adunarea generala din 13 decembrie, potrivit unui comunicat transmis de Avicola Iasi bursei Rasdaq.

Avicola intentiona sa-si majoreze capitalul social cu circa 23 de milioane lei, prin emiterea a 9,2 milioane de actiuni noi, cu o valoare de 2,5 lei pe titlu. In urma operatiunii, au fost subscrise doar 6,2 milioane de titluri, restul de aproape trei milioane de actiuni urmand sa fie anulate.

Actionarul majoritar, George Becali, a avut cea mai importanta contributie la majorarea de capital, aportul sau reprezentand 99,97% din valoarea totala a subscrierilor. In cadrul ofertei au mai subscris alti doi actionari. Aportul lui Becali reprezinta valoarea investitiilor realizate pentru indeplinirea obligatiilor aferente contractului de privatizare a firmei.

In urma majorarii de capital, participatia lui Becali a ajuns la 85%, ceilalti actionari semnificativi fiind Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care controleaza 9,5% din titluri si SIF Moldova, cu 3,37%. Potrivit celor mai recente date publicate pe site-ul Rasdaq, Becali avea inainte de aceasta operatiune o participatie de 68%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO