ZF 24

Unde merg românii în minivacanţa de 1 mai şi Paşte? Care este cea mai populară destinaţie, dar cea mai ieftină

Unde merg românii în minivacanţa de 1 mai şi Paşte?...

Autor: Mediafax

29.04.2024, 09:37 1420

Pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte, Londra este destinaţia cea mai populară, iar Milano cea mai ieftină.

Londra şi Milano sunt destinaţiile preferate pentru o excursie de Paşte anul acesta. Preţul mediu al unei călătorii ce include bilet de avion dus-întors şi cazare este de 235 de euro în Londra, respectiv 185 de euro în Milano, potrivit unei analize eSky.ro.

20% dintre români aleg Londra pentru un scurt city break sau o vacanţă la final de aprilie - început de mai. În jurul Paştelui, românii plătesc aproximativ 235 de euro pentru un pachet ce include bilet de avion dus-întors şi cazare la un hotel de 3 stele.

Milano este a doua destinaţie cea mai populară, pe care 18% dintre români o aleg. Costul unui pachet de vacanţă în Italia este aproximativ 185 de euro.

Paris şi Roma ocupă, la egalitate, locul 3 în topul destinaţiilor preferate de români pentru această minivacanţă, fiind alese de către 14% dintre aceştia, fiecare. Românii cheltuiesc, în medie, 382 de euro pentru bilet de avion dus-întors şi cazare la hotel de 3 stele în zona centrală a Parisului, în timp ce pentru aceleaşi condiţii de călătorie în capitala Italiei, aceştia plătesc aproximativ 408 euro.

Imediat după Roma şi Paris, oraşul favorit al românilor este Bruxelles, iar 10% dintre aceştia îl aleg pentru călătoriile lor de sărbători. Pentru o minivacanţă de Paşte în Bruxelles, românii plătesc, în medie, 290 de euro pentru un pachet cu zbor şi cazare incluse.

La egalitate cu Bruxelles, Istanbul este, de asemenea ales de către 10% dintre turiştii români. Preţul mediu al unui pachet cu zbor şi cazare în centrul oraşului pentru această destinaţie este de 217 euro.

Istanbul este urmată, în clasamentul destinaţiilor, de Amsterdam, aleasă de către 7% dintre români. Pentru această destinaţie, costul unui pachet este de 434 de euro. Tot 7% dintre români aleg şi Viena. Aceştia vizitează capitala Austriei pentru aproximativ 260 de euro - costul unui pachet cu zbor dus-întors şi cazare la hotel de 3 stele la 2 km de centrul oraşului.

Planificarea timpurie a călătoriilor a revenit ca tendinţă după stabilizarea industriei turismului. Românii nu se mai bazează pe oferte last-minute şi îşi planifică vacanţele şi city break-urile mai devreme.

Conform analizei, românii şi-au planificat minivacanţa de 1 Mai şi Paşte în străinătate cu aproximativ 2,5 luni în avans. Dintre destinaţiile analizate, cel mai târziu, cu aproximativ 1,5 luni în avans, românii şi-au planificat city break-ul în Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO