ZF 24

Barroso: Basescu m-a asigurat de sansele ANI

30.01.2007, 17:06 16

Presedintele CE, Jose Barroso, a declarat, dupa intalnirea de astazi cu presedintele Basescu, ca seful statului roman l-a asigurat ca exista progrese in privinta ANI.
"Am vorbit cu presedintele Basescu despre subiectul ANI. M-a informat ca exista progrese inregistrate in legatura cu acest subiect, conform negocierilor din Tratatul de Aderare. Presedintele Basescu m-a asigurat de sansele acestei agentii", a spus Barroso.
Presedintele Traian Basescu a declarat, in 22 ianuarie, la TVR, ca va invita partidele, la inceputul sesiunii parlamentare, la negocieri pentru ca legea de infiintare a ANI sa treaca prin Parlament "eficienta la un nivel acceptabil", care sa permita controlul averilor demnitarilor.

Comisia Juridica din Senat a decis, joi, ca Agentia Nationala de Integritate are ca obiect de activitate verificarea averilor dobandite in perioada exercitarii mandatului si nu controlul declaratiilor de avere, si au eliminat din textul de lege incompatibilitatile.

Senatul este Camera decizionala in cazul acestui proiect de lege. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO