ZF 24

Banca centrala a Germaniei opreste din optimismul privind economia: Sistemul financiar german nu a iesit din criza

17.08.2009, 11:57 48

Presedintele bancii centrale a Germaniei, Axel Weber, a declarat ca este prea devreme pentru a considera ca sistemul financiar german a iesit din criza, bancile urmand sa se confrunte cu o crestere a numarului de companii si persoane fizice care se afla in incapacitate de plata, informeaza AFP.

“Este prea devreme pentru a anunta sfarsitul crizei financiare. Primul val de turbulente, legat de efectele produselor structurale asupra bilanturilor contabile ale bancilor, a trecut. Acum, pericolul vine de pe piata nationala a creditului, unde numarul companiilor si persoanelor fizice aflate in incapacitate de plata va creste”, a afirmat Weber, intr-un articol aparut in Suddeutsche Zeitung. Oficialul este, de asemenea, membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE).

Germania a reusit sa iasa in al doilea semestru din cea mai severa recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial, PIB-ul avansand cu 0,3%.

Referitor la estimarile privind economia, Weber a mentionat ca “Al treilea trimestru va fi, de asemenea, surprinzator”, asteptandu-se totusi ca rata somajului sa ramana ridicata, lucru ce se va reflecta in cheltuielile populatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO