ZF 24

ANRE mentine ordinul de majorarea cu 10% a tarifelor la caldura

11.04.2007, 12:19 17

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu va suspenda ordinul prin care a aprobat solicitatea ELCEN de a majora cu 10% tarifele pentru caldura livrata catre RADET, dar va reanaliza datele cu Primaria Capitalei, a declarat presedintele ANRE, Nicolae Opris.

"Nu putem suspenda ordinul pentru ca el s-a facut pe baza unor date care ne-au fost transmise. Putem reanaliza datele impreuna cu Primaria si vom lua o decizie dupa reanalizarea datelor", a spus Opris.

ANRE va invita reprezentantii Primariei Bucuresti pentru reevaluarea informatiilor primite de la producatorul de energie.

Autoritatea de reglementare a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, majorarea cu 10% a tarifelor pentru energia termica livrata RADET de catre Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti, crestere care se aplica incepand cu 9 aprilie. Tarifele au urcat de la 109,7 lei/gigacalorie la 121 lei/gigacalorie.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, ieri, ca decizia ANRE este nelegala si in favoarea "baietilor destepti" si a solicitat institutiei sa suspende ordinul, in caz contrar municipalitatea urmand sa conteste decizia in instanta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO