ANRE mentine ordinul de majorarea cu 10% a tarifelor la caldura

Ziarul Financiar 11.04.2007
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu va suspenda ordinul prin care a aprobat solicitatea ELCEN de a majora cu 10% tarifele pentru caldura livrata catre RADET, dar va reanaliza datele cu Primaria Capitalei, a declarat presedintele ANRE, Nicolae Opris.

"Nu putem suspenda ordinul pentru ca el s-a facut pe baza unor date care ne-au fost transmise. Putem reanaliza datele impreuna cu Primaria si vom lua o decizie dupa reanalizarea datelor", a spus Opris.

ANRE va invita reprezentantii Primariei Bucuresti pentru reevaluarea informatiilor primite de la producatorul de energie.

Autoritatea de reglementare a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, majorarea cu 10% a tarifelor pentru energia termica livrata RADET de catre Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti, crestere care se aplica incepand cu 9 aprilie. Tar ifele au urcat de la 109,7 lei/gigacalorie la 121 lei/gigacalorie.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, ieri, ca decizia ANRE este nelegala si in favoarea "baietilor destepti" si a solicitat institutiei sa suspende ordinul, in caz contrar municipalitatea urmand sa conteste decizia in instanta. Mediafax