ZF 24

Afacerile din comertul cu amanuntul continua sa scada

07.01.2010, 10:14 14

In luna noiembrie 2009, volumul cifrei de afaceri din comertulcu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule simotociclete) a scazut fata de luna precedenta, ca serie bruta cu4,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoaresi sezonalitate cu 0,2%.

Scaderea din luna noiembrie vine in continuarea celeiinregistrate in octombrie, care fata de luna septembrie era de1,5%, chiar daca ritmul este unul mai scazut.

Volumul cifrei de afaceri din vanzarile de produse alimentare,bauturi si tutun a inregistrat o scadere cu 2,1%, iar volumulcifrei de afaceri din vanzarile de produse nealimentare a scazut cu1,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul alcarburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazutcu 2,5%.

La 11 luni, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cuamanuntul (eceptand comertul cu autovehicule si motociclete) ascazut ca serie bruta cu 10,5% ca urmare a reducerii inregistratein comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule inmagazine specializate (-20,4%) si al reducerii vanzarilor deproduse nealimentare (-9,6%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO