ZF 24

Afacerile din comert au crescut in februarie cu 2,9% fata de luna anterioara

07.04.2010, 10:13 17

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptiacomertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in lunafebruarie cu 2,9%, serie bruta, fata de ianuarie, si a scazut cu8,1% fata de februarie 2009, conform datelor publicate deInstitutul National de Statistica (INS).

Cresterea fata de luna anterioara a fost inregistrata la toatecomponentele. Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 4,6%,cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 1,2%, iar comertulcu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinespecializate a urcat cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cuexceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustatain functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, inluna februarie 2010, comparativ cu luna precedenta, a scazut peansamblu cu 0,4%. La comertul cu amanuntul al carburantilor pentruautovehicule in magazine specializate volumul a scazut cu 0,9%, intimp ce la produse alimentare, bauturi si tutun si la vanzarile deproduse nealimentare au fost consemnate cresteri de 0,4%, respectiv1,1%.

In februarie 2010 fata de februarie 2009, volumul cifrei deafaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cuautovehicule si motociclete), serie bruta, a avut o scadere cu8,1%, la toate componentele, astfel: vanzarea de produsenealimentare (-9,2%), vanzarea de produse alimentare, bauturi situtun (-8%), respectiv comertul cu amanuntul al carburantilorpentru autovehicule in magazine specializate (-6,1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO