ZF 24

Advent si Mid Europa Partners, in carti pentru preluarea Centrului Medical Unirea

20.01.2010, 12:51 17

Fondurile de investitii Advent si Mid Europa Partners sunt indiscutii avansate pentru preluarea unui pachet din actiunileretelei de clinici Centrul Medical Unirea, potrivit unor surse dinpiata. Wargha Enayati, actionarul majoritar al CMU, a confirmat cadoi investitori au ramas in cursa pentru clinica, dar nu a dorit saprecizeze despre cine este vorba.

"In ultimele trei luni, interesul a fost foarte mare pentrucompanie. Intr-o prima etapa au fost 15 interesati, apoi opt,ulterior trei si acum doi", a spus Enayati. Pachetul minoritar detitluri al retelei este detinut de fondul de investitii 3i.Reprezentantii 3i si cei ai Mid Europa Partners nu au dorit sa facaniciun comentariu pe marginea acestor informatii. ReprezentantiiAdvent nu au facut comentarii pana la ora aparitiei acesteistiri.

CMU isi bugetase pentru anul trecut un profit EBITDA de 4,6 mil.euro, astfel ca, potrivit estimarilor ZF, compania ar putea sa fieevaluata la 46 mil. euro. In aceste conditii, o tranzactie cuaproape 50% din titluri s-ar ridica la peste 20 mil. euro. Nu suntdisponibile date legate de nivelul EBITDA realizat. Conforminformatiilor preliminare prezentate, CMU a avut anul trecut ocifra de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5 mil. euro), in crestere cu70% raportat la 2008. Pentru acest an, planurile companiei prevadatingerea pragului de 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO