Advent si Mid Europa Partners, in carti pentru preluarea Centrului Medical Unirea

Autor: Ioana David 20.01.2010

Fondurile de investitii Advent si Mid Europa Partners sunt in discutii avansate pentru preluarea unui pachet din actiunile retelei de clinici Centrul Medical Unirea, potrivit unor surse din piata. Wargha Enayati, actionarul majoritar al CMU, a confirmat ca doi investitori au ramas in cursa pentru clinica, dar nu a dorit sa precizeze despre cine este vorba.

"In ultimele trei luni, interesul a fost foarte mare pentru companie. Intr-o prima etapa au fost 15 interesati, apoi opt, ulterior trei si acum doi", a spus Enayati. Pachetul minoritar de titluri al retelei este detinut de fondul de investitii 3i. Reprezentantii 3i si cei ai Mid Europa Partners nu au dorit sa faca niciun comentariu pe marginea acestor informatii. Reprezentantii Advent nu au facut comentarii pana la ora aparitiei acestei stiri.

CMU isi bugetase pentru anul trecut un profit EBITDA de 4,6 mil. euro, astfel ca, potrivit estimarilor ZF, compania ar putea sa fie evaluata la 46 mil. euro. In aceste conditii, o tranzactie cu aproape 50% din titluri s-ar ridica la peste 20 mil. euro. Nu sunt disponibile date legate de nivelul EBITDA realizat. Conform informatiilor preliminare prezentate, CMU a avut anul trecut o cifra de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5 mil. euro), in crestere cu 70% raportat la 2008. Pentru acest an, planurile companiei prevad atingerea pragului de 20 mil. euro.