Companii

Doua fonduri de investitii se bat pentru Centrul Medical Unirea

Doua fonduri de investitii se bat pentru Centrul Medical Unirea

Wargha Enayati controleaza pachetul majoritar de actiuni al Centrului Medical Unirea

20.01.2010, 00:00 47

"In ultimele trei luni, interesul a fost foarte mare pentrucompanie. Intr-o prima etapa au fost 15 interesati, apoi opt,ulterior trei si acum doi", a spus Wargha Enayati, care controleazapachetul majoritar de titluri al CMU.

Ela precizat ca atat investitori strategici, cat si fonduri deinvestitii si-au manifestat interesul pentru companie, dar nu adorit sa precizeze cu ce firme se poarta in prezent negocieri.

Potrivit informatiilor ZF, in cursa au ramas fondurile deinvestitii Advent International si Mid Europa Partners. Nicireprezentantii Advent, nici cei ai Mid Europa nu au facut niciuncomentariu pana la inchiderea editiei.

Atat Advent, cat si Mid Europa ar fi la prima investitie insectorul local de servicii medicale private, cotat ca avand printrecele mai bune performante din economie si care se mentine pecrestere, intr-o perioada in care majoritatea industriilor sunt indeclin.

O tranzactie in jurul a 20 mil. euro

In prezent, actionariatul CMU se imparte intre medicul cardiologWargha Enayati, care detine pachetul majoritar si fondul deinvestitii 3i, care a preluat 49% din titluri in 2007. Primeleintentii de vanzare ale 3i au fost facute publice in octombrie anultrecut. Reprezentantii 3i nu au dorit sa faca niciuncomentariu.

CMU isi bugetase pentru anul trecut un profit EBITDA de 4,6 mil.euro, astfel ca, potrivit estimarilor ZF, compania ar putea sa fieevaluata la 46 mil. euro. In aceste conditii, o tranzactie cuaproape 50% din titluri s-ar ridica la peste 20 mil. euro. Nu suntdisponibile date legate de nivelul EBITDA realizat. Conforminformatiilor preliminare prezentate, CMU a avut anul trecut ocifra de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5 mil. euro), in crestere cu70% raportat la 2008. Pentru acest an, planurile companiei prevadatingerea pragului de 20 mil. euro. Pe piata serviciilor medicaleprivate a fost anuntata in noiembrie o alta tranzactie dupa cefamilia Marcu si International Finance Corporation (IFC) au vandut36,25% din actiuni catre un fond de investitii al Société Généralepentru 20 mil. euro.

Cresteri mari pentru clinicile private

Atat MedLife, cat si Centrul Medical Unirea se afla intre primiizece jucatori din industria serviciilor medicale private evaluatala aproximativ 400 mil. euro.

Principalele retele de clinici private si-au bugetat pentruacest an cresteri de 20 - 50% ale afacerilor, estimari care vindupa un an 2009 in care avansul a ajuns in unele cazuri si la 80%.Rezultatele clinicilor de anul trecut si proiectiile pentru 2010din aceasa piata sunt in contrast puternic cu ceea ce se intamplala nivelul economic, unde in retail, spre exemplu, falimentele setin lant, iar in restul industriilor scaderile sunt la ordineazilei. Rezultatele bune sunt generate de segmentul de retail, carea compensat scaderile corporate.

Principalele retele de clinici locale sunt Medicover, MedLife,Euromedic, CMU, Medcenter, Gral Medical, Sanador, Romar, Medsana.Pe segmentul de spitale, unitati de mari dimensiuni detinEuroclinic si MedLife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO