ZF 24

Actiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate de la tranzactionare de CNVM. Se anunta pretul de oferta?

27.01.2010, 12:00 16

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) - Petromidia- si cele aleRompetrol Well Services (PTR) au fost suspendate de latranzactionare printr-o decizie a CNVM, pana la sfarsitul sedinteide astazi. CNVM ar putea anunta astazi daca avizeaza ofertelepublice de preluare pentru cele doua companii, depuse de grupulRompetrol, si care vor fi preturile de oferta.

"Avand in vedere faptul ca in sedinta Comisiei de miercuri se vaadopta o hotarare in ceea ce priveste documentul de oferta publicaobligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare si Romeptrol WellServices initiata de The Rompetrol Group se suspenda de latranzactionare actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol WellServices", se arata in decizia CNVM transmisa Bursei.

La ora 11:45, cand au fost suspendate, actiunile RRC setranzactionau la pretul de 0,0618 lei, in crestere cu 0,3%, iartitlurile PTR erau cotate la 0,403 lei, in urcare cu 0,75%.
Ofertele de preluare pentru cele doua companii sunt solicitate deinvestitori de la inceputul anului trecut, dupa ce grupul kazahKazMunaiGaz a preluat pachetul majoritar de 75% din grupulRompetrol de la Dinu Patriciu, in august 2007. Dupa exitul total allui patriciu, din iunie 2009, CNVm a obligat Rompetrol sa lansezeoferte de preluare pentru participatiile minoritare de la RompetrolRafinare (25% din companie) si Rompetrol Well Services (48% dincompanie).
Oferta de la Rompetrol Rafinare, care ar putea fi cuprinsa intre 60mil. euro si 100 mil. euro va fi cea mai mare operatiune de acestfel de pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO