Actiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate de la tranzactionare de CNVM. Se anunta pretul de oferta?

Autor: Andrei Chirileasa 27.01.2010

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) - Petromidia- si cele ale Rompetrol Well Services (PTR) au fost suspendate de la tranzactionare printr-o decizie a CNVM, pana la sfarsitul sedintei de astazi. CNVM ar putea anunta astazi daca avizeaza ofertele publice de preluare pentru cele doua companii, depuse de grupul Rompetrol, si care vor fi preturile de oferta.

"Avand in vedere faptul ca in sedinta Comisiei de miercuri se va adopta o hotarare in ceea ce priveste documentul de oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare si Romeptrol Well Services initiata de The Rompetrol Group se suspenda de la tranzactionare actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services", se arata in decizia CNVM transmisa Bursei.

La ora 11:45, cand au fost suspendate, actiunile RRC se tranzactionau la pretul de 0,0618 lei, in crestere cu 0,3%, iar titlurile PTR erau cotate la 0,403 lei, in urcare cu 0,75%.
Ofertele de preluare pentru cele doua companii sunt solicitate de investitori de la inceputul anului trecut, dupa ce grupul kazah KazMunaiGaz a preluat pachetul majoritar de 75% din grupul Rompetrol de la Dinu Patriciu, in august 2007. Dupa exitul total al lui patriciu, din iunie 2009, CNVm a obligat Rompetrol sa lanseze oferte de preluare pentru participatiile minoritare de la Rompetrol Rafinare (25% din companie) si Rompetrol Well Services (48% din companie).
Oferta de la Rompetrol Rafinare, care ar putea fi cuprinsa intre 60 mil. euro si 100 mil. euro va fi cea mai mare operatiune de acest fel de pe Bursa.