Business Internaţional

Cine este omul pentru timpul căruia se luptă cei mai bogaţi oameni din lume, care îşi doresc să petreacă măcar 10 minute cu el. Ce trebuie să facă pentru a avea o şansă să fie ascultaţi

Cine este omul pentru timpul căruia se luptă cei mai...

Autor: Business Magazin

11.05.2024, 11:00 57152

Şeicul Tahnoon bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi este una dintre cele mai căutate persoane din Orientul Mijlociu. Managerii financiari şi finanţiştii care zboară în Emiratele Arabe Unite din Hong Kong, Londra sau New York ar da orice pentru o întâlnire chiar şi de 10 minute cu şeicul.

Câţiva norocoşi ar putea chiar ajunge să fie oaspeţi la bordul superyacht-ului său, Maryah, unde îi place să joace şah în timp ce soarele străluceşte peste Golful Persic. Urmaşul celei mai bogate familii din lume supraveghează active de stat şi fonduri private care însumează peste 1 500 de miliarde de dolari. Oportunitatea de a investi chiar şi o fărâmă din această bogăţie ar putea aduce comisioane şi randamente substanţiale, scrie Bloomberg.

Să ajungi la Sheikh Tahnoon este o provocare în toată regula. Felul în care este concentrată de stat şi cea financiară în EAU face ca totul să fie mai personal. Şeicul, care are în jur de 50 de ani, nu este doar omul cu bani al familiei sale; el este unul dintre conducătorii adjuncţi ai emiratului Abu Dhabi, un frate al preşedintelui EAU şi fiul părintelui fondator al ţării. Este, de asemenea, consilier pentru securitate naţională. Cu alte cuvinte, nu este genul de persoană pe care să o suni la recepţie pentru a cere o întâlnire.

O cale bine cunoscută pentru a ajunge la şeicul Tahnoon şi la banii pe care îi controlează trece prin insula Al Maryah. Această comunitate plină de zgârie-nori găzduieşte centrul financiar internaţional din Abu Dhabi, pe care şeicul Tahnoon l-a visat în urmă cu două decenii, sub îndrumarea regretatului magnat imobiliar american Sam Zell. După ce se întâlnesc cu bancherii în holul hotelului Four Seasons, finanţiştii pot fi direcţionaţi către una dintre companiile pe care le prezidează şeicul: cel mai mare creditor din EAU, First Abu Dhabi Bank PJSC; firma sa de investiţii private, Royal Group; sau compania de inteligenţă artificială G42.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO