Special

Pagina verde. Econews

Pagina verde. Econews

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.01.2024, 00:00 56

Poluarea medie din interiorul locuinţelor din România a fost în general mai mare decât poluarea medie din exterior în anul 2023, potrivit unui studiu realizat de producătorul de electrocasnice Dyson, pe baza datelor colectate de la purificatoarele sale de aer. Cercetarea a inclus informaţiile din purificatoarele instalate în locuinţele a 3,4 milioane de persoane din 39 de ţări din întreaga lume, printre care şi România. România a ocupat locul 6 din 39 la nivel mondial în cazul poluării la interior cu particule PM 2.5, cele care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului), un program de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia The Institute, a ajuns la finalul anului 2023 la peste 1.600 de şcoli partenere din 36 de localităţi şi municipii reşedinţă de judeţ din România şi patru sectoare ale Capitalei. Şcolile parte din programul ASAP au raportat anul trecut 721 de tone colectate în total, dintre care 82 de tone reciclabile, cu o cantitate medie/cap de elev de 15,74 kg, în creştere faţă de anul 2022 - 14,31 kg.

Retailerul Auchan a anunţat că primeşte în continuare ambalaje de băuturi fără marcajul SGR, în schimbul cărora acordă o bonificare de 50 de bani sub forma unui voucher. Ambalajele se restituie însă în aparate diferite de cele dedicate ambalajelor SGR. Clienţii au fost încurajaţi din aprilie 2023 să restituie ambalajele la punctele dotate cu aparate automate de colectare, de tip RVM. Primul milion de ambalaje a fost colectat chiar din a doua săptămână. Auchan a fost primul retailer din România care a introdus, în 2011, în câteva dintre magazinele sale, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor.

Numărul clădirilor sustenabile de pe piaţa americană a înregistrat în ultimii 15 ani o creştere de peste 800%, arată datele companiei de servicii imobiliare iO Partners, conform corespondentului său la Forumul Economic Mondial de la Davos, Nine International.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO