Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cursurile interactive despre originea şi evoluţia banilor, crize financiare, tehnologii şi revoluţii digitale, din ce în ce mai căutate

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cursurile...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.04.2023, 13:32 235

Mihnea Dobrescu-Balaur, chief technology officer, StakeBorg: „Cel mai popular curs este cel introductiv, blockchain - bazele următoarei ere tehnologice. „Peste 1.000 de persoane au accesat cel puţin un curs în platforma StakeBorg Academy până acum”.

Platforma StakeBorg Academy, care pune la dispoziţia utilizatorilor cursuri interactive despre originea şi evoluţia banilor, crize financiare, diverse tehnologii şi revoluţii digitale, explicate cu ajutorul unor profesionişti, lansată la finalul anului 2022, a fost accesată până în prezent de peste 1.000 de persoane, a spus pentru ZF Mihnea Dobrescu-Balaur, chief technology officer (CTO), StakeBorg.

„Peste 1.000 de persoane au accesat cel puţin un curs în platforma StakeBorg Academy până acum. Utilizatorii sunt încântaţi de combinaţia de conţinut text şi video, facilitând învăţarea unor subiecte care au şi o latură tehnică semnificativă. În plus, cursanţii apreciază faptul că au totul la un loc, cu explicaţii uşor de înţeles, exemple concrete şi referinţe pentru studiu aprofundat”, a spus Mihnea Dobrescu-Balaur.

El a adăugat că asistentul StakeBorg Academy Buddy a fost lansat în varianta beta în aprilie 2023, până de curând acesta fiind în faza de testare. De altfel, planurile reprezentanţilor StakeBorg vizează ca platforma de învăţare StakeBorg Academy să atingă un număr de 5.000 de utilizatori în următoarea perioadă. „Avem discuţii pentru integrarea soluţiei cu parteneri atât din ţară, cât şi din străinătate, cu precădere entităţi financiare majore. Companiile înţeleg că AI-ul devine vehiculul unor transformări sistemice şi atunci se grăbesc să implementeze soluţii care poate altfel nu ar fi fost în topul priorităţilor. Exceptând parteneriatele despre care vom vorbi pe larg în lunile următoare şi care ar putea expune soluţia noastra la milioane de useri, prin StakeBorg Academy sperăm să ajungem la peste 5.000 de utilizatori în perioada următoare.”

Mihnea Dobrescu - Balaur a mai spus că utilizatorii care au accesat platforma StakeBorg Academy până în prezent sunt interesaţi de cursuri care să îi ajute să îşi dezvolte cunoştinţele în Web3.

„Oamenii sunt interesaţi de a avea o bază echilibrată când vine vorba de cunoştinţe în Web3 - o versiune descentralizată a internetului, bazată pe tehnologia blockchain. Cel mai popular curs este cel introductiv, blockchain - bazele următoarei ere tehnologice. Ulterior, ei parcurg în egală măsură cursurile despre NFTs, DeFi. În plus, cursul de Securitate în Web3, lansat recent, a devenit popular, iar prin el ne propunem să contribuim la îmbunătăţirea interacţiunilor cu noua tehnologie şi reducerea riscului pentru noii utilizatori.” 

Platforma StakeBorg Academy ar putea contribui şi la dezvoltarea sectorului educaţional românesc, putând fi implementată în instituţiile de învăţământ pentru a ajuta elevii să aprofundeze mai uşor, prin cursuri interactive diferite materii, a menţionat CTO-ul StakeBorg.

„Trebuie să înţelegem că un asistent educaţional bazat pe AI este complementar procesului de predare-învăţare. Astfel, un asistent educaţional augmentat cu materia relevantă sistemului educaţional românesc poate ajuta elevii să facă legături între conceptele predate, să le pună în context şi chiar să găsească mai multe exemple de aplicare decât cele oferite de profesor. La sfârşitul lunii mai, în cadrul evenimentului Romanian Creative Week, StakeBorg va organiza discuţii despre tehnologie cu elevii a patru licee de top din Iaşi.”

Potrivit unui studiu Eurostat din 2022, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul învăţare online, doar 8% dintre români declarând că au folosit internetul în scop educaţional în ultimele trei luni.

Vlad Mercori, CEO al StakeBorg


„Suntem pe ultimul loc în UE la digitalizare, precum şi la învăţare online, chiar dacă ne bucurăm de una dintre cele mai mari viteze la internet din lume. Acesta este contextul din mijlocul căruia ne uităm spre viitor, unul în care digitalizarea va crea 97 de milioane de locuri de muncă până în 2025, potrivit World Economic Forum. Pentru a ne asigura că noile generaţii vor fi competitive pe piaţa muncii, este nevoie de un plan ambiţios de reformare şi inovare a învăţământului. Educaţia trebuie să ţină pasul cu avansul tehnologic iar asta înseamnă ca atât elevii cât şi profesorii să fie pregătiţi să navigheze în noua realitate tehnologică.  Asistentul educaţional bazat StakeBorg Academy este construit cu ajutorul tehnologiei Chat GPT şi mai apoi antrenat să-şi dezvolte expertiza în zona educaţională”, a spus Vlad Mercori, CEO al StakeBorg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO