Profesii

Topul celor mai periculoase meserii

Topul celor mai periculoase meserii
28.11.2010, 14:16 501

Deşi traversăm o perioadă dificilă în ceea ce priveşte găsireaunui loc de muncă şi suntem tentaţi să acceptăm orice job pentru acâştiga un ban, există şi meserii care ne expun la pericole maimult decât altele.

Fie că este vorba despre munca în construcţii sau cea înagricultură, există câteva meserii în care frecvenţa accidentelorar trebui să ne dea de gândit, scrie inCont.

Lucrul la înălţime sau în reţelele de înaltă tensiune, deexemplu, dar şi conducerea unui camion, sunt meserii în care un pasgreşit sau o clipă de neatenţie pot duce la un deznodământnefericit.

Pe primul loc în topul celor mai periculoase meserii din SUA seaflă lucratorii pe turnurile de telefonie mobilă, cu o rată amortalităţii de 184 la 100.000.

Deşi nu pare, la o prima vedere, această meserie este una dintrecele mai periculoase în America din cauză că companiile detelefonie mobilă încearcă, în mod constant, să construiască maimult şi mai repede şi să ajungă cât mai sus. Pe de altă parte,marile companii angajează, de cele mai multe ori, firme mici pentruastfel de construcţii, firme care nu au experienţă sauechipamentele de protecţie necesare. Vedeţi cum arată topul celor mai periculoase meserii pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO