Topul celor mai periculoase meserii

Ziarul Financiar 28.11.2010

Deşi traversăm o perioadă dificilă în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă şi suntem tentaţi să acceptăm orice job pentru a câştiga un ban, există şi meserii care ne expun la pericole mai mult decât altele.

Fie că este vorba despre munca în construcţii sau cea în agricultură, există câteva meserii în care frecvenţa accidentelor ar trebui să ne dea de gândit, scrie inCont.

Lucrul la înălţime sau în reţelele de înaltă tensiune, de exemplu, dar şi conducerea unui camion, sunt meserii în care un pas greşit sau o clipă de neatenţie pot duce la un deznodământ nefericit.

Pe primul loc în topul celor mai periculoase meserii din SUA se află lucratorii pe turnurile de telefonie mobilă, cu o rată a mortalităţii de 184 la 100.000.

Deşi nu pare, la o prima vedere, această meserie este una dintre cele mai periculoase în America din cauză că companiile de telefonie mobilă încearcă, în mod constant, să construiască mai mult şi mai repede şi să ajungă cât mai sus. Pe de altă parte, marile companii angajează, de cele mai multe ori, firme mici pentru astfel de construcţii, firme care nu au experienţă sau echipamentele de protecţie necesare. Vedeţi cum arată topul celor mai periculoase meserii pe www.incont.ro.