Profesii

Topul celor mai bine plătiţi CEO de la stat

Topul celor mai bine plătiţi CEO de la stat

Autor: Radu Bostan

18.01.2015, 10:00 879

Virgil Metea, CEO al Romgaz, este unul dintre cel mai bine plătiţi directori de companie de stat. Salariul acestuia este compus dintr-o componentă fixă, între patru şi şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din domeniul de activitate al companiei, plus o componentă variabilă, între 75% şi 200% dintr-o indemnizaţie medie brută lunară. Aceasta din urmă este calculată în funcţie de gradul de realizare a unor ţinte privind profitul operaţional (EBITDA), cifra de afaceri, volumul de resurse şi măsurile de stopare a declinului producţiei de gaze naturale.

Virgil Metea, actualul CEO al Romgaz, a preluat mandatul de patru ani la mijlocul lui iunie 2013, după ce anterior condusese una dintre diviziile locale ale grupului german E.ON. În cele şase luni şi jumătate din 2013 cât a condus Romgaz, Metea a încasat o sumă brută de 287.000 lei, din care componenta fixă a fost egală cu 202.000 lei, iar cea variabilă a fost de 84.000 lei, potrivit unui raport din 2014 al comitetului de nominalizare şi remunerare al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO