Profesii

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in: Donald Trump ar trebui să primească un premiu Nobel pentru pace

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in: Donald Trump ar...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.04.2018, 15:42 144

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, a spus că preşedintele Americii Donald Trump ar trebui să primească un premiu Nobel pentru eforturile depuse pentru a pune capăt disputei dintre SUA şi Coreea de Nord asupra programului cu arme nucleare, a spus un oficial al Coreei de Sud, relatează Reuters.

„Preşedintele Donald Trump ar trebui să primească premiul Nobel pentru pace. Noi avem nevoie acum doar de pace”, a declarat Moon Jae-in într-o întâlnire cu secretarii statului, potrivit unui oficial al Coreei de Sud.

Moon Jae-in împreună cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un s-au angajat vineri să pună capăt ostilităţilor dintre cele două ţări şi să lucreze pentru „denuclearizarea completă” a peninsulei coreene. Acesta este primul summit coreean după mai bine de un deceniu.

De asemenea, Trump se pregăteşte de propriul summit cu Kim Jong Un, care a spus că va avea loc în următoarele trei-partu săptămâni.

Întâlnirea care urmează să aibă loc a fost subiectul principal al unei discuţii private dintre Kim şi Moon, au spus oficialii statului Sud Coreean.

În luna ianuarie, Moon a spus că Trump „merita să aibă parte mai multă încredere pentru discuţia care a avut loc între părţile coreene. Ar putea fi o muncă rezultată din sancţiunile şi presiunile conduse de SUA”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO