Politică

Francois Hollande face apel la “patriotismul celor care au mai mult”

Francois Hollande face apel la “patriotismul celor care au mai mult”

Autor: Iulian Anghel

24.06.2012, 19:48 376

Primul ministru francez Jean-Marc Ayrault, îşi va reuni mâine Guvernul, pentru câteva ore, pentru un "seminar asupra bugetului" multianual al Franţei şi a proiectuluilegii bugetului pentru 2013.

În aceeaşi vreme, preşedintele Francois Hollande susţine că oamenii din clasa de mijloc nu vor fi atinşi de noile rigori bugetare care urmăresc echilibrarea bugetului, ci că acestea se adresează "celor care au mai mult."

Pentru a ajunge la un echilibru, Guvernul trebuie să găsească (sau să taie) anul acesta 10 mld. euro, bani pe care nu-i are, aşa că o primă măsură va fi de a introduce o nouă taxă de 3% pe dividendele distribuite acţionarilor. De asemenea, cheltuielile de funcţionare ale statului ar urma să scadă cu 10% în 2013, apoi cu 3% în 2014 şi 2015. În aceeaşi vreme, subvenţiile şi ajutoarele vor scădea cu 40% în următorii trei ani.

Încă nu este clar când va fi adoptată măsura impozitului de 75% pentru veniturile anuale mai mari de 1 milion de euro.

Preşedintele Hollande susţine că aceste măsuri nu-i vor lovi pe cei din clasa de mijloc: "Se adresează celor care au mai mult. De altfel, fac apel la patriotismul lor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO