Media & Advertising

Wall Street Journal sare în apărarea imperiului lui Murdoch: Libertatea presei este ameninţată

 Wall Street Journal sare în apărarea imperiului lui Murdoch: Libertatea presei este ameninţată

Autor: Iulian Anghel

18.07.2011, 17:10 238

Editorialul de astăzi din Wall Steet Journal unul dintre celemai bine cotate publicaţii economice din lume acuză că în scandalulNews Coproraţion (corporaţie a miliardarului Rupert Murdoch) însăşilibertatea presei este pusă în discuţie. Articolul acuză concurenţacă se foloseşte de scandalul ascultării telefoanelor de către Newsof the Word pentru a distruge imperiul mediatic al lui RupertMurdoch (care este şi proprietarul The Wall Street Jurnal pe carel-a cumpărat în 2007).

Premierul britanic David Cameron a cerut astăzi Paramentuluiprelungirea sesiunii parlamentare pentru a vorbi despre scandalulinterceptărilor în care a fost implicat tabloidul News of the World(închis în urmă cu câteva zile din cauza acestui scandal) şi care afăcut mai multe victime de seamă - ultimul pe listă fiind, PaulStephenson, şeful poliţiei britanice care a demisionat în urmăspeculaţiilor că mai mulţi ofiţeri ar fi primit mită de lajurnaliştii tablodiului în schimbul unor informaţii.

Cameron a răspuns afirmaţiilor şefului demisionar al poliţieicare l-au vizat în mod indirect, stabilind o paralelă întrelegăturile dintre poliţie şi Neil Wallis, un fost adjunct alredactorului-şef de la News of the World, pe de o parte, şi relaţiadintre Cameron şi Andy Coulson, un fost ziarist al tabloidului,angajat apoi ca director de comunicare al premierului, în mai2007.

"Situaţia în serviciile de poliţie este sensibil diferită faţăde situaţia de la Guvern, în special pentru că problemele de carese ocupă poliţia au un impact direct atât asupra încrederiipopulaţiei în ancheta împotriva News of the World", a explicatCameron.

Rupert Murdoch va apărea astăzi în faţa unei comisiiparlamentare britanice pentru a-şi apăra poziţia. În Statele Unitea fost deja declanşată o anchetă privind operaţiunile deţinute demagnat pe teritoriu american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO