Business Internaţional

Scandalul interceptărilor telefonice l-a costat 6 miliarde de dolari pe Murdoch, până acum

Imperiul media al lui Murdoch, în picaj pe bursă după scandalul interceptării telefoanelor

Autor: Radu Racu

18.07.2011, 10:31 433

Acţiunile grupului australian de media NewsCorp, deţinut de miliardarul RupertMurdoch, au coborât luni la minimul ultimilor doi ani,după ce scandalul interceptării telefoanelor a prins amploare odatăcu arestarea directorului diviziei britanice RebekahBrooks şi cu demisia directorului Scotland Yard, Paul Stephenson,scrie Reuters.

Îngrijorările investitorilor legate de şansele de reuşită aleunei oferte de preluare din media australiene au trimisacţiunile News Corp cu 7 procente în jos, până laun minim al ultimilor doi ani. News Corp a lansato ofertă de 2 miliarde de dolari pentru compania australiană de deteleviziune Austar, însă autorităţile ar putea bloca tranzacţiaprin înăsprirea legislaţiei, după incidentul din MareaBritanie.

De la declanşarea scandalului, acţiunile grupului News Corp. auscăzut cu 13%, respectiv 6 miliarde de dolari din valoareabursieră.

Magnatul Rupert Murdoch a închis în urmă cudouă săptămâni publicaţia News of the World, celmai vândut ziar de limba engleză din lume, în urma dezvăluirilorlegate de interceptările telefonice ilegale efectuate dejurnalişti. Scandalul mediatic a culminat cu arestarea duminică adirectorului diviziei din Marea Britanie a grupului, RebekahBrooks, şi cu demisia directorului Scotland Yard lunidimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO