Scandalul interceptărilor telefonice l-a costat 6 miliarde de dolari pe Murdoch, până acum

Autor: Radu Racu 18.07.2011

Acţiunile grupului australian de media News Corp, deţinut de miliardarul Rupert Murdoch, au coborât luni la minimul ultimilor doi ani, după ce scandalul interceptării telefoanelor a prins amploare odată cu arestarea directorului diviziei britanice Rebekah Brooks şi cu demisia directorului Scotland Yard, Paul Stephenson, scrie Reuters.

Îngrijorările investitorilor legate de şansele de reuşită ale unei oferte de preluare din media australiene au trimis acţiunile News Corp cu 7 procente în jos, până la un minim al ultimilor doi ani. News Corp a lansat o ofertă de 2 miliarde de dolari pentru compania australiană de de televiziune Austar, însă autorităţile ar putea bloca tranzacţia prin înăsprirea legislaţiei, după incidentul din Marea Britanie.

De la declanşarea scandalului, acţiunile grupului News Corp. au scăzut cu 13%, respectiv 6 miliarde de dolari din valoarea bursieră.

Magnatul Rupert Murdoch a închis în urmă cu două săptămâni publicaţia News of the World, cel mai vândut ziar de limba engleză din lume, în urma dezvăluirilor legate de interceptările telefonice ilegale efectuate de jurnalişti. Scandalul mediatic a culminat cu arestarea duminică a directorului diviziei din Marea Britanie a grupului, Rebekah Brooks, şi cu demisia directorului Scotland Yard luni dimineaţă.