In the spotlight
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Sabrina Marinescu, Avocadoo: În 2024, este şi Bucureştiul vizat când vine vorba de expansiune, însă mai mult ne uităm în ţară. Este momentul!
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Sabrina Marinescu, Avocadoo: În 2024, este şi Bucureştiul vizat când vine vorba de expansiune, însă mai mult ne uităm în ţară. Este momentul! 12 ian 2024

Sabrina Marinescu, cofondatoarea lan­ţu­lui de restaurante Avocadoo, spune că pri­veşte cu entuziasm şi optimism acest an dat fiind că businessul merge bine, vânzările cres­când cu 10-15% în 2023 versus pre­cedentul. „Mă aş­tept la continuitate când vine vorba de busi­ness şi de 2024“, afirmă antreprenoarea.

citește mai mult
Retrospectiva In The Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard: Anul 2023 a fost unul în care dezvoltarea locală şi dincolo de graniţe a fost prioritatea businessurilor din retail şi ospitalitate
Retrospectiva In The Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard: Anul 2023 a fost unul în care dezvoltarea locală şi dincolo de graniţe a fost prioritatea businessurilor din retail şi ospitalitate 28 dec 2023

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Dumitru-Alexandru Ghiuri, Crama Rasova: Din punct de vedere tehnologic, ca ţară, noi suntem dotaţi excelent. În schimb, nu am învăţat să ne promovăm. Construcţia cramei a fost finalizată în 2015
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Dumitru-Alexandru Ghiuri, Crama Rasova: Din punct de vedere tehnologic, ca ţară, noi suntem dotaţi excelent. În schimb, nu am învăţat să ne promovăm. Construcţia cramei a fost finalizată în 2015 8 dec 2023

Producţia româ­neas­că de vin a atras a­proape integral fondurile europene alocate, fiind un exemplu în acest sens, motiv pentru care piaţa s-a schimbat considerabil în ultimii circa 15 ani, devenind mai aglomerată şi, totodată, mai competitivă.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard.  Ionuţ Ion, Marionnaud România: În timpul anului, 70% dintre clienţi cumpără pentru uz propriu. În perioada Crăciunului, 80% sunt cadouri
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Ionuţ Ion, Marionnaud România: În timpul anului, 70% dintre clienţi cumpără pentru uz propriu. În perioada Crăciunului, 80% sunt cadouri 24 nov 2023

Retailerul de produse de parfu­merie şi cosmetice Marionnaud a intrat pe piaţa locală în 2009, iar de atunci a acoperit cele mai importante oraşe ale ţării cu 28 de magazine.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Rodica Groza, Tucano: Brandul Tucano a fost fondat în urmă cu 12 ani, la Chişinău. Astăzi avem 50 de cafenele în şapte ţări, dintre care 36 sunt în România
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Rodica Groza, Tucano: Brandul Tucano a fost fondat în urmă cu 12 ani, la Chişinău. Astăzi avem 50 de cafenele în şapte ţări, dintre care 36 sunt în România 10 nov 2023

Tucano este o reţea de ca­fenele de specialitate a cărei poveste a început să se scrie la Chişinău acum 12 ani. Astăzi, există 50 de unităţi sub acest brand în şapte ţări, însă România e piaţa principală, cu 36 de cafenele amplasate în marile oraşe.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Laura Hîncu, fondatoarea brandului de modă cu acelaşi nume: Undeva la 70% dintre clienţii noştri sunt recurenţi
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Laura Hîncu, fondatoarea brandului de modă cu acelaşi nume: Undeva la 70% dintre clienţii noştri sunt recurenţi 27 oct 2023

Laura Hîncu, designer vestimentar şi fondatoarea brandului de modă cu acelaşi nume, spune că circa 70% dintre clienţii casei sunt recurenţi. Momentan, brandul este prezent online cu propriul magazin, este activ în social media şi are un showroom offline.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Radu Vona, cofondator al Kombinat Sibiu: În timpul verii, putem acomoda undeva la 160-200 de oaspeţi pe zi. Iar jumătate dintre ei sunt turişti străini
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Radu Vona, cofondator al Kombinat Sibiu: În timpul verii, putem acomoda undeva la 160-200 de oaspeţi pe zi. Iar jumătate dintre ei sunt turişti străini 13 oct 2023

În 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, program ce a ajutat oraşul să se dezvolte foarte puternic. Tot atunci, au început să se organizeze foarte multe evenimente culturale, astfel că au început să vină şi turiştii străini în localitate. Iar când s-a finalizat partea de autostradă către vest, a fost vizibilă o adevărată efervescenţă pe piaţa sibiană, spune Radu Vona, cofondator al Kombinat, un restaurant din Sibiu.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard. Alexandru Dumitru, La Hambar: Noi încă ne clădim. Restaurantele la nivelul cărora visăm să ajungem au zeci de ani de experienţă, e nevoie de răbdare şi de stabilitate
In the Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard. Alexandru Dumitru, La Hambar: Noi încă ne clădim. Restaurantele la nivelul cărora visăm să ajungem au zeci de ani de experienţă, e nevoie de răbdare şi de stabilitate 29 sep 2023

Restaurantul de fine dining La Hambar, aflat la 35 de kilometri de Bucureşti, a apărut pe scena culinară locală în luna ianuarie a acestui an, mai exact pe data de 25 ianuarie.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Elena Stamati, Sabon România: Astăzi avem 19 magazine, majoritatea sunt amplasate în oraşele mari ale ţării. Continuăm dezvoltarea, loc de expansiune există încă
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Elena Stamati, Sabon România: Astăzi avem 19 magazine, majoritatea sunt amplasate în oraşele mari ale ţării. Continuăm dezvoltarea, loc de expansiune există încă 15 sep 2023

Brandul de produse cosmetice şi de îngrijire Sabon a deschis recent un magazin de tip pop-up în Craiova şi con­tinuă expansiunea la Cluj, cu un spaţiu permanent, reţeaua actuală apropiin­du-se de 20 de unităţi după 18 ani de prezenţă locală.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Răzvan Crişan, Mamizza şi M60: E clară orientarea oamenilor către cartiere. Nu mai vrei să ieşi până în centrul oraşului să te vezi cu prietenii, preferi proximitatea locuinţei tale
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Răzvan Crişan, Mamizza şi M60: E clară orientarea oamenilor către cartiere. Nu mai vrei să ieşi până în centrul oraşului să te vezi cu prietenii, preferi proximitatea locuinţei tale 1 sep 2023

Răzvan Crişan, co-fondatorul grupu­lui de restaurante Kane, ce cuprinde con­cep­te precum Mamizza şi M60, spune că anul acesta e puţin mai predictibil, mai pre­vizibil, decât precedenţii, marcaţi de pan­demie şi război. Totuşi, s-a schimbat destul de mult comportamentul oamenilor.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Anda Jurcă, TEILOR: Indiferent de contextul economic, zona de investiţii în bijuterii de lux nu este afectată, este văzută chiar ca o plasă de siguranţă
In the Spotlight, un proiect ZF, powered by Mastercard. Anda Jurcă, TEILOR: Indiferent de contextul economic, zona de investiţii în bijuterii de lux nu este afectată, este văzută chiar ca o plasă de siguranţă 18 aug 2023

Retailerul de bijuterii TEILOR, controlat de antreprenorul Florin Ena­che, şi-a bugetat pentru acest an deschiderea de noi magazine atât în România, cât şi pe pieţele externe unde grupul deja este prezent, în frunte cu Polonia, cea mai puternică economie din regiunea Europei Centrale şi de Est.

citește mai mult
In the Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard. Sorin Barbu, La Finca by Alioli: Bucureştiul e împărţit în două. Lucrurile se întâmplă din Floreasca mai departe, spre nord. Acolo lumea iese la restaurant, e un alt tip de consum
In the Spotlight, un proiect ZF powered by Mastercard. Sorin Barbu, La Finca by Alioli: Bucureştiul e împărţit în două. Lucrurile se întâmplă din Floreasca mai departe, spre nord. Acolo lumea iese la restaurant, e un alt tip de consum 4 aug 2023

Sorin Barbu, administrator şi asociat al grupului Alioli, ce cu­prinde printre altele res­tau­ran­tul cu specific spaniol La Finca by Alioli, spune că în Spania la restaurant, ies mai ales per­soa­nele în vârstă

citește mai mult