Eveniment

Trezoreria vrea să vândă titluri de 1 mld. de lei

Autor: Claudia Medrega

11.04.2011, 11:23 34

Ministerul Finanţelor aprogramat pentru astăzi o licitaţie cu certificate de trezorerie cuscadenţa la un an în valoare de un miliard delei.

La licitaţia anterioară cu astfel de titluri,organizată în 4 aprilie, Trezoreria a plasat certificate în valoarede 1,75 miliarde de lei (aproape 424 mil. euro), cu mult pestevaloarea planificată, de un miliard de lei.

Pe fondul unui interes ridicat din parteainvestitorilor - ofertele de cumpărare au totalizat atunci 3,4 mld.lei. Titlurile au fost plasate la un randament mediu de 6,88% pean, faţă de 6,97% pe an, la licitaţia similară de la sfârşitullunii martie. Astfel, a fost inversată şi tendinţa din ultimeledouă luni de creştere a randamentelor la titlurile destat.

Pentru întreaga lună aprilie ministerul a anunţat căvrea să atragă fonduri de 4,5 miliarde lei prin vânzarea detitluri, cu 24% mai mult faţă de martie, când a împrumutat 3,6miliarde lei.

În primul trimestru, Finanţele au angajat împrumuturide 15,1 miliarde lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate detrezorerie, valoare plasată la limita inferioară a programului de15-17 miliarde lei.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO