Eveniment

Stau cu ochii pe Vlădescu şi Blejnar

15.07.2010, 23:11 14

Premierul Emil Boc a ameninţat ieri că îi va demite pe ministrulfinanţelor Sebastian Vlădescu şi pe preşedintele ANAF Sorin Blejnardacă cei doi nu vor avea rezultate în combaterea evaziuniifiscale.
"Am cerut ministrului finanţelor şi şefului ANAF explicit, caatribuţii de bază, combaterea evaziunii fiscale şi gestionareafondurilor UE. Voi fi cu ochii pe ei în fiecare lună, pentru că ammodificat legislaţia tocmai pentru a asigura instrumentesuplimentare în combaterea evaziunii fiscale. Dacă nu voi vedearezultate, vor pleca", a spus Boc, citat de Mediafax.
Sebastian Vlădescu a declarat că are deja semnale privind apariţiaunor efecte pozitive ale noii legislaţii adoptate pentru reducereaevaziunii, atât la scară mică, prin creşterea numărului decomercianţi care au grijă să emită bonuri de casă, dar şi la scarămare, în comerţul cu produse petroliere.
"Chiar şi comercianţi de la magazine din piaţă încep să alerge dupăclient pentru a-i da bonul, de teama controalelor." Cât priveşteprodusele petroliere, el consideră că noile reglementări sunteficiente atât timp cât şeful Oil Terminal i se plânge că vapoarelestau în largul portului Constanţa şi nu mai descarcă pentru căfirma sa a rămas doar cu regim de antrepozit vamal, nu şi deantrepozit fiscal şi astfel nu mai pot evita platagaranţiilor.
Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că mulţi dintreangajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iauşpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu derestructurare discutat cu FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO