Eveniment

Şeful Reprezentanţei CE în România: 16 la sută din populaţia UE trăieşte sub limita sărăciei

Autor: Mediafax

08.12.2010, 16:21 46

Şaisprezece la sută din populaţia UE trăieşte sub limitasărăciei, iar 19 la sută dintre copiii din statele membre suntameninţaţi de sărăcie, a spus, miercuri, şeful Reprezentanţei CE înRomânia, Nicolae Idu, la închiderea Anului European pentruCombaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale.

Nicolae Idu a declarat că deşi sarcinile sociale sunt tratate cutoată seriozitatea, în UE sărăcia extremă existentă în special încomunităţile rome din diferite state membre afectează aproximativ80 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc într-un climat denesiguranţă.

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România a declarat că8% dintre europeni sunt de părere că, pentru ei, a avea un loc demuncă nu înseamnă şi asigurarea unui trai deasupra praguluisărăciei. Idu a precizat că anul european pentru combatereasărăciei şi excluziunii sociale a presupus angajamente politiceserioase pentru combaterea acestui fenomen dar şi astereotipurilor.

El a adăugat că pe lângă europenii care trăiesc în sărăcieabsolută există alţii care trăiesc în sărăcie relativă ceea ceînseamnă că ei nu pot să-şi asigure nişte standarde acceptabile detrai. El a adăugat că sărăcia duce şi la discriminare. Citiţi maimult despre limita sărăciei din România pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO