Şeful Reprezentanţei CE în România: 16 la sută din populaţia UE trăieşte sub limita sărăciei

Autor: Mediafax 08.12.2010

Şaisprezece la sută din populaţia UE trăieşte sub limita sărăciei, iar 19 la sută dintre copiii din statele membre sunt ameninţaţi de sărăcie, a spus, miercuri, şeful Reprezentanţei CE în România, Nicolae Idu, la închiderea Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale.

Nicolae Idu a declarat că deşi sarcinile sociale sunt tratate cu toată seriozitatea, în UE sărăcia extremă existentă în special în comunităţile rome din diferite state membre afectează aproximativ 80 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc într-un climat de nesiguranţă.

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România a declarat că 8% dintre europeni sunt de părere că, pentru ei, a avea un loc de muncă nu înseamnă şi asigurarea unui trai deasupra pragului sărăciei. Idu a precizat că anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale a presupus angajamente politice serioase pentru combaterea acestui fenomen dar şi a stereotipurilor.

El a adăugat că pe lângă europenii care trăiesc în sărăcie absolută există alţii care trăiesc în sărăcie relativă ceea ce înseamnă că ei nu pot să-şi asigure nişte standarde acceptabile de trai. El a adăugat că sărăcia duce şi la discriminare. Citiţi mai mult despre limita sărăciei din România pe www.mediafax.ro