Eveniment

Investitorii străini: Modificările fiscale anunţate pot avea un efect destabilizator asupra economiei. „Intenţia Guvernului de a face o a doua revoluţie a sistemului fiscal într-o perioadă de 6 luni a creat panică în mediul de afaceri."

Investitorii străini: Modificările fiscale anunţate...

Autor: Iulian Anghel

06.07.2017, 00:05 121
Transformările de anvergură anunţate în programul de guvernare, intempestiv şi fără suficiente detalii, pot avea un efect destabilizator asupra economiei şi nu fac decât să şubrezească încrederea investitorilor existenţi sau potenţiali, indiferent de originea lor, susţine Consiliul Investitorilor Străini (FIC) în România care ieri şi-a anunţat „îngrijorarea“ cu privire la modificările de substanţă avute în vedere la nivel guvernamental.
 
„Intenţia Guvernului de a face o a doua revoluţie a sistemului fiscal într-o perioadă de 6 luni a creat panică în mediul de afaceri, atât pentru companiile locale, cât şi străine, fie ele mici sau multinaţionale. Implemen­tarea grăbită a politicilor fiscale anunţate fără analize serioase, studii de impact sau consultări cu mediul de afaceri poate avea un efect negativ asupra tuturor companiilor din orice sector de activitate, fie ele mari sau mici. Companiile membre FIC au susţinut recent în faţa publicului şi a deci­denţilor că România are poten­ţia­lul necesar să devină a zecea economie a Uniunii Europene în următorii 20 de ani. Schimbările bruşte de politică fiscală fără o fundamentare solidă pot să dea naştere unor incertitudini care îndepărtează România de acest obiectiv. Toate aceste măsuri supli­mentare cu impact economic major, trimit un semnal negativ către comunitatea de afaceri şi potenţialii investitori“, a anunţat ieri FIC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO