Eveniment

Business MAGAZIN. Cine este Dragoş Epure, care a pornit din Iaşi, a studiat arhitectura la Universitatea Tehnică din Karlsruhe şi a făcut un master de televiziune la Munchen, iar acum are propriul studio de arhitectură - Metropolis, cu care face 1 mil. de euro pe an cu 7 angajaţi. „Acum lucrăm la proiecte în Austria şi Spania”

Autor: Ioana Matei

06.05.2024, 13:00 800

Metropolis Studio, studioul de arhitectură condus de Dragoş Epure, mizează pe o filosofie de business simplă, care include maximum 12 proiecte pe an, în zona office şi HoReCa. Studioul, în cadrul căruia lucrează 7 de angajaţi, generează afaceri anuale de 1 milion de euro. Următorul pas pe care mizează arhitectul este dezvoltarea imobiliară. 

„Ne plac foarte mult spaţiile publice şi pe lângă restaurante, cluburi, facem şi parcuri de birouri, clădiri de birouri, mai puţin rezidenţial. Încercăm să rămânem într-o zonă mai mult sau mai puţin urbană”, descrie arhitectul Dragoş Epure activităţile Metropolis Studio. Studioul de arhitectură a fost înfiinţat de el în urmă cu aproape 15 ani şi a pornit ca un mic birou de arhitectură, care a evoluat şi s-a transformat de-a lungul timpului.

„Acum suntem un birou care face nu numai arhitectură, facem şi design de obiect, scenografie pentru diferite producţii atât în România, cât şi în afara ţării”, detaliază el. În cadrul studioului lucrează 7 de persoane, iar cifra de afaceri la care a ajuns acesta este de 1 milion de euro: „Filosofia noastră de business e relativ simplă. Mereu am spus că eu nu vreau să am mai mult de 12 facturi pe an, dar aceste proiecte trebuie să ne reprezinte şi să fie nişte proiecte importante”.

Traseul profesional al lui Dragoş Epure a fost unul atipic, venirea sa din Iaşi în Capitala ţării trecând prin Germania: „Am plecat după ce am terminat facultatea de arhitectură. Nu-mi regăseam neapărat locul în Iaşi şi aş putea spune că am renunţat la arhitectură pentru o perioadă. Eram ferm convins că n-am să mai practic arhitectura în România şi m-am hotărât să studiez cinematografia, iar o perioadă am activat în domeniul producţiei de cinematografie”.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO