Eveniment

Ce se întâmplă cu Esplanada? Primarul sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, spune că vrea să facă un parc şi o bază sportivă pe terenul abandonat de 10 hectare. Terenul este însă deţinut de Primăria Bucureştiului şi Ministerul Dezvoltării

Utilaje şi angajaţi ai serviciilor de salubritate s-au adunat în ultimele zile pentru a strânge cantităţile uriaşe de gunoaie care fuseseră aruncate pe Esplanada după ce terenul a fost lăsat în paragină.

Utilaje şi angajaţi ai serviciilor de salubritate s-au adunat în ultimele zile pentru a strânge cantităţile uriaşe de gunoaie care fuseseră aruncate pe Esplanada după ce terenul a fost lăsat în paragină.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.05.2023, 08:00 24834

„Primăria S3 nu deţine acest teren. Totuşi, în repetate rânduri, am încercat să intervenim pentru igienizare, dat fiind că nimeni nu se ocupă de asta, dar am fost opriţi tocmai de proprietar: Primăria Municipiului Bucureşti. (...) Acum intrăm şi amenajăm un parc, o bază sportivă publică pentru oricine vrea să facă sport“, a spus Robert Negoiţă într-o postare pe Facebook Primăria Sectorului 3 nu deţine nicio parte din Esplanada, astfel că nu este clar în ce măsură se poate implica în amenajarea sa ca parc, în condiţiile în care existau planuri de a dezvolta acolo un megaproiect imobiliar, cunoscut drept Cartierul de Justiţie.

Terenul Esplanada, o platformă de zece hectare poziţionată pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, într-o zonă centrală a oraşului, a început să fie curăţat de gunoaie în urmă cu circa trei săptămâni.

Utilaje şi angajaţi ai serviciilor de salubritate s-au adunat în ultimele zile pentru a strânge cantităţile uriaşe de gunoaie care fuseseră aruncate pe Esplanada după ce terenul a fost lăsat în paragină, deşi, prin amplasarea sa, este o adevărată bijuterie, puţine fiind spaţiile atât de generoase care mai sunt disponibile în zone centrale ale Capitalei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO