Eveniment

Finanţarea pentru proiectul în care este implicată soţia lui Botiş a fost aprobată la o lună după numirea lui în funcţia de ministru al Muncii

Finanţarea pentru proiectul în care este implicată soţia lui Botiş a fost aprobată la o lună după numirea lui în funcţia de ministru al Muncii.

Autor: Adelina Mihai

19.04.2011, 13:19 76

Proiectul "Şansa la demnitate", câştigat de un ONG cu sediulînregistrat în locuinţa ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, a fostaprobat pe data de 1 octombrie 2010, adică la o lună după ce Botişa fost numit în funcţie, după ce premierul Emil Boc l-a demis pefostul ministru al muncii, Mihai Şeitan.

"Proiectul a fost aprobat spre finanţare la data de 01.10.2010,iar contractul de finanţare a fost semnat la 28.10.2010 », se aratăîntr-un comunicat al AMPOSDRU, autoritatea de management caregestionează fondurile europene pentru resurse umane, în valoare de4,25 miliarde de euro până în 2013. AMPOSDRU se află în subordineaministerului Muncii.

Reprezentanţii AMPOSDRU susţin că Asociaţia ParteneriatEuroactiv Bistriţa, ONG-ul care a câştigat proiectul în valoare de500.000 de euro, a depus proiectul în varianta electronică pe datade 19 septembrie 2010, iar anexele aferente au fost depuse laregistratură pe 22 septembrie. Ministrul Botiş a fost numit înfuncţie pe data de 2 septembrie. Proiectul nu a depus încă o cererede rambursare, ceea ce înseamnă că nu a primit încă plăţi de laBruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO