Finanţarea pentru proiectul în care este implicată soţia lui Botiş a fost aprobată la o lună după numirea lui în funcţia de ministru al Muncii

Autor: Adelina Mihai 19.04.2011

Proiectul "Şansa la demnitate", câştigat de un ONG cu sediul înregistrat în locuinţa ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, a fost aprobat pe data de 1 octombrie 2010, adică la o lună după ce Botiş a fost numit în funcţie, după ce premierul Emil Boc l-a demis pe fostul ministru al muncii, Mihai Şeitan.

"Proiectul a fost aprobat spre finanţare la data de 01.10.2010, iar contractul de finanţare a fost semnat la 28.10.2010 », se arată într-un comunicat al AMPOSDRU, autoritatea de management care gestionează fondurile europene pentru resurse umane, în valoare de 4,25 miliarde de euro până în 2013. AMPOSDRU se află în subordinea ministerului Muncii.

Reprezentanţii AMPOSDRU susţin că Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, ONG-ul care a câştigat proiectul în valoare de 500.000 de euro, a depus proiectul în varianta electronică pe data de 19 septembrie 2010, iar anexele aferente au fost depuse la registratură pe 22 septembrie. Ministrul Botiş a fost numit în funcţie pe data de 2 septembrie. Proiectul nu a depus încă o cerere de rambursare, ceea ce înseamnă că nu a primit încă plăţi de la Bruxelles.