Eveniment

Botiş: Dacă în cazul meu este un coflict demonstrat în termeni juridici, îmi voi da demisia

19.04.2011, 11:55 37

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, marţi, că îşi va dademisia din funcţie dacă în cazul său se va dovedi un conflictdemonstrat în termeni juridici.

"Dacă este un coflict demonstrat în termeni juridici, atunciexistă o singură cale: îmi voi da demisia", a spus Botiş.

Ministrul Muncii a spus că aşteaptă decizia ANI.

El a precizat că "în mod sigur" va sta de vorbă despre aceastăsituaţie cu primul ministru.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectoriiAgenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează săstabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese,având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul"Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI esteasigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilorpublice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea deresponsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şiinformaţiilor privind averea, precum şi a modificărilorpatrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelorde interese potenţiale în care se pot afla persoanele pe perioadaîndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Astfel, ANI s-a sesizat din oficiu, în baza articolului 12 alLegii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şidemnităţilor public, susţin surse oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO