Eveniment

Ministrul Ioan Botiş, verificat de inspectorii ANI cu privire la un proiect cu fonduri UE în care este implicată soţia sa

Ministrul Ioan Botiş, verificat de inspectorii ANI

Autor: Mediafax

19.04.2011, 11:47 36

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectoriiAgenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează săstabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese,având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul"Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI esteasigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilorpublice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea deresponsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şiinformaţiilor privind averea, precum şi a modificărilorpatrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelorde interese potenţiale în care se pot afla persoanele pe perioadaîndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Astfel, ANI s-a sesizat din oficiu, în baza articolului 12 alLegii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şidemnităţilor public, susţin surse oficiale.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX,că din punct de vedere juridic nu are nicio legătură cu ONG-ul carea primit fonduri UE şi la care consilier de proiect este soţia sa,menţionând că nu există conflict de interese, dar dacă va fiafectată imaginea PDL, demisionează.

"Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuieluată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiectdezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă esteo problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisiafără discuţii", a spus Botiş.

El a precizat că asociaţia foloseşte cameră din imobilul în carelocuieşte el în Bistriţa, dar pentru acest lucru nu primeşte niciunban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO