Politică

Afacerea de 500.000 de euro pentru care ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, spune: “Reflectez la demisie”

Afacerea de 500.000 de euro pentru care ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, spune: “Reflectez la demisie”

Autor: Gândul

19.04.2011, 09:15 33

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş a recunoscut că soţia sa esteangajată pe post de consilier într-o asociaţie care a obţinut500.000 de euro din fonduri europene şi guvernamentale, informeazăGândul. În plus, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa aresediul chiar în casa ministrului din Bistriţa.

Fondurile europene au fost aprobate de o autoritate aflată însubordinea Ministerului condus de Botiş. Proiectul prin carerespectiva asociaţie a primit bani a fost depus şi aprobat în maipuţin de o luna, în timp ce Botiş era deja ministru. Reprezentantulasociaţiei este fostul şef de cabinet parlamentar alministrului.

Ministrul a apărut în direct la RTV şi a susţinut ca nu arenicio legătură "directă" cu Asociaţia din Bistriţa, dar arecunoscut că el a înfiinţat asociaţia "prin 2005-2006" şi că estegăzduită "fără a plăti niciun euro din fonduri europene" în casasa. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO