Politică

Tentativă de asasinat în Slovacia: Premierul Robert Fico a fost împuşcat în plină stradă

Tentativă de asasinat în Slovacia: Premierul Robert...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2024, 00:07 79

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat şi rănit miercuri în oraşul Handlová, potrivit presei locale.

Mai multe focuri de armă au fost trase asupra lui Fico în timp ce acesta saluta oamenii după o şedinţă de guvern, au relatat agenţia naţională de ştiri a ţării, TASR, şi alte agenţii media locale. El a fost transportat de urgenţă la spital, iar la ora redactării acestei ştiri, starea sa este gravă. Presa locală a declarat că un suspect a fost reţinut în urma împuşcăturilor din faţa casei de cultură a oraşului.

Premierul Fico a militat pentru oprirea ajutorului mi­litar oferit de Slovacia pentru Ucraina, pentru a face po­li­tica externă independentă de partenerii din UE şi de SUA şi pentru a fi dur în ceea ce priveşte menţinerea migran­ţilor care încearcă să ajungă în Europa de Vest. Fico s-a pro­nun­ţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a acti­vi­tăţilor organizaţiilor nonguvernamentale şi a mai mul­tor drepturi pentru persoanele din comunitatea LGBTQ.

Informaţii noi despre starea premierului pe www.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO