Eveniment

Croitoru: Măsurile de ajustare fiscală nu pot fi inversate atât timp cât creşterea PIB este sub 5%

Croitoru: Măsurile de ajustare fiscală nu pot fi inversate atât timp cât creşterea PIB este sub 5%
16.06.2010, 15:36 31

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare nu pot fi invesateatât timp cât creşterea economică nu se reia viguros, adică aproapede potenţial, situat în jur de 5%, consideră Lucian Croitoru,consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

"România are de redus deficitul bugetar la 4,4% din PIB în 2011.Măsurile de acum, odată inversate, ar aduce problema înapoi, fără agăsi soluţii. Măsurile de acum nu pot fi inversate, atât timp câtcreşterea economică nu se reia viguros. (...) O creştere economicăviguroasă înseamnă că avansul se situează aproape de potenţial, înjur de 5%. (...) Personal, nu cred că avansul economic se va reluala nivelul potenţial în 2011", a declarat, miercuri, pentruMediafax, Lucian Croitoru.

El a precizat că, dacă sunt respectate măsurile de reducere acheltuielilor bugetare, fără deraiere, tot trebuie găsite soluţiipentru scăderea deficitului fiscal, de la 6,8% din PIB în acest anla 4,4% din PIB în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO