Eveniment

Consiliul Concurenţei verifică o posibilă încălcare a legii de Ministerul Mediului şi ANPM

18.10.2010, 23:48 26

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţavânzării echipamentelor electrice şi electronice şi a gestionăriideşeurilor acestora, care are ca obiect, printre altele, posibilaîncălcare a Legii concurenţei de către Ministerul Mediului şiAgenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

"Investigaţia are ca obiect şi posibila încălcare a Legiiconcurenţei de către Ministerul Mediului şi Pădurilor şi AgenţiaNaţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Astfel, în cadrulinvestigaţiei se are în vedere analiza prevederilor cu un posibilimpact anticoncurenţial din legislaţia specifică acestui sector, înspecial cele referitoare la modalitatea de informare aconsumatorilor privind costurile gestionării deşeurilor electriceşi electronice (timbrul verde), precum şi la condiţiile deautorizare şi funcţionare a organizaţiilor colective", se aratăîntr-un comunicat al Consiliului Concurenţei. Producătorii deastfel de echipamente sunt obligaţi, prin lege, să organizezecolectarea, valorificarea şi reciclarea deşeurilor fie individual,utilizând propriile resurse, fie transferând acesteresponsabilităţi, pe bază de contract, către un operator economiclegal constituit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO