Eveniment

Consiliul Concurenţei confirmă amenda dată Poştei Române, de 103,3 milioane lei

Autor: Adrian Voicu

17.12.2010, 14:07 58

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a sancţionat PoştaRomână cu 103,3 milioane lei (24,06 milioane euro), reprezentând7,2% din cifra de afaceri realizată în 2009, pentru abuz de poziţiedominantă, confirmând astfel informaţiile anunţate joi de surseoficiale.

"Companiile cu capital de stat nu sunt exceptate de larespectarea Legii Concurenţei. Regulile sunt aceleaşi şi trebuierespectate de toţi actorii de pe piaţă, sancţiunile aplicându-sefără discriminare", a declarat într-un comunicat preşedinteleConsiliului, Bogdan Chiriţoiu.

Conform autorităţii, Compania Naţională Poşta Română a abuzat depoziţia sa dominantă, acordând un tratament preferenţial companieiInfopress Group SA în perioada 2005-2009 pe piaţa serviciuluipoştal standard de trimitere internă de publicitate prin poştăadresată, extins şi pe piaţa serviciului de corespondenţăcomercială. De asemenea, a acordat reduceri tarifare în moddiscriminatoriu intermediarilor pentru prestarea de serviciipoştale standard de corespondenţă comercială şi Infadres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO