Eveniment

CEZ estimează triplarea producţiei în centralele eoliene

Autor: Carol Dan

05.08.2011, 00:00 129

Subsidiara din România a grupului ceh CEZ se aşteaptă în acestan la triplarea producţiei de energie eoliană, de la nivelul de 0,3TWh înregistrat anul trecut, pe măsură ce vor fi puse în funcţiunenoi turbine.

"Ne aşteptăm la o triplare a producţiei de energie în centraleeoliene faţă de anul trecut", a spus directorul finan­ciar al CEZRomânia Leon Vrska. CEZ a conectat prima sa centrală eoliană dinRomânia la reţeaua electrică naţională la jumătatea anului trecut.Până la sfârşitul anului 2010 CEZ România a racordat la reţea 120de turbine, care au produs 0,3 TWh de electricitate, a precizatmanagerul de proiect pentru centralele eoliene din cadrul CEZRomânia Ondrej Safar.

CEZ construieşte la Fântânele şi Cogealac un parc eolian care vaavea o putere instalată de 600 MW, aproape cât un reactor nuclearde la centrala de la Cernavodă. Parcul eolian va cuprinde 240 deturbine, iar fina­lizarea lucrărilor este pro­gramată pentru acestan. Grupul CEZ a con­semnat anul trecut în Ro­mânia un profit netde 154 milioane de lei, în uşoară scădere, ca urmare a scăderiiveniturilor finan­ciare şi a costurilor gene­rate de proiecteleeoliene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO